Onbekend maakt onbemind

We kennen allemaal wel tofu. Of tahoe, zoals we het in Indonesië noemen. Maar toch zijn er maar weinig mensen die weten hoe gevarieerd en veelzijdig dit eiwitrijke sojaproduct eigenlijk is. De meeste mensen zien tofu als een beetje smakeloze vervanger van vlees. Maar tofu is zoveel meer dan dat! Tofu is niet per sé een vleesvervanger, maar kan een volwaardig onderdeel van een maaltijd zijn. Zeker als je het serveert in combinatie met een vlees- of visgerecht. Of door een heerlijke salade met schelpdieren, zoals garnalen. Je hoeft daarvoor alleen de tofu en de garnalen even goed te marineren in sojasaus met wat teentjes knoflook. Dan de stukjes tofu roerbakken tot ze lekker knapperig zijn, de gepelde garnalen erdoor heen scheppen, even meebakken, mengen door een salade en klaar.

En er kan nog veel meer met tofu. Zo is het ook heerlijk om mee te wokken. Wat verse groenten en Go-Tan Asian Naturals Black Bean erbij, of een van de andere varianten, en je hebt een heerlijk gerecht. Ook is er naast de bekende, stevige tofu ook een veel zachtere variant: zijdetofu. Daarmee maak je in korte tijd bijvoorbeeld een bijzonder en lekker oosters soepje. Gewoon met een flinke eetlepel misopasta, wat groenten of paddenstoelen en eventueel wat stukjes vlees of vis.

Als je je een beetje verdiept in de vele mogelijkheden kun je met tofu een enorme variatie aan gerechten op je kaart zetten, die prima past in de trend om minder vlees te eten. Je gasten zullen blij verrast zijn!

Han Go

Reageer