In de horeca draait het steeds meer om beleving. En koken voor het oog van uw gasten zorgt hiervoor. Door gebruik te maken van een modulair woksysteem wordt frontcooking mogelijk voor vrijwel iedereen. Want dankzij een goede voorbereiding en het gebruik van de juiste ingrediënten en wokproducten, kan frontcooking in 3 eenvoudige stappen in de praktijk worden gebracht.

1. Mise-en-place – voorbereiding

  • Snijd de ingrediënten zoveel mogelijk volgens het recept in gelijke stukjes en grootte
  • Vlees, vis of vleesvervangers als tahoe van te voren marineren
  • Alle ingrediënten zo droog mogelijk gemaakt te zijn
  • Alles in de juiste volgorde in aparte bakjes klaar voor gebruik
  • Go-Tan assortiment Asian Naturals wok sauce onder handbereik klaarzetten

2. Wok verhitten

  • Verhit de wok eerst op een middelhoog vuur en voeg dan pas de olie toe
  • De olie heeft de juiste temperatuur als ze licht gaat walmen
  • Eventueel olie op smaak brengen met gehakte gember of knoflook

3. Ingrediënten toevoegen

  • Ingrediënten met een lange gaartijd gaan het eerst in de pan
  • Bak vochtrijke producten zoals vlees en vis apart in porties vooraf
  • Nadat de groenten beetgaar gewokt zijn, kan het malse vlees toegevoegd en kort mee verwarmd worden

Meer weten? Stuur dan een mail naar foodservice@go-tan.nl en vraag de wokmanual aan.